Wednesday, June 27, 2012

Mari Kalkun bändiga Hispaanias EBU festivalil

Mari Kalkun lennutati täna varahommikul koos ansabliga Klassikaraadio mahitusel Segovia linna Hispaaniasse, et juba südaööl anda 32-kraadises kuumuses kontsert EBU (European Broadcasting Union) Folkfestivalil. Kontserdid salvestab Hispaania Raadio (RNE) ning neid vahendavad oma raadiokuulajatele keskmiselt 20 raadiojaama Euroopas, Ameerikas ja Kanadas. 
EBU egiidi all toimus Mari Kalkuni ansambli kontsert ka 2011. aastal Tallinnas Euroopa Kultuuripealinna raames, mis jõudis 11 riigi raadiojaamade vahendusel (Taani, Poola, Norra, Läti, Rootsi, Soome, Horvaatia, Portugal, Moldova, Kreeka, Tšehhi) ja kokku 1,13 miljonit kuulajani.
Mari: "Hetkel ongi bändi põhitrajektoor Võrumaa-Hispanaania-Võrumaa, sest eelmisel nädalal tegime minu juures Võrumaal Hispaania kontserdi jaoks eelsoojendust ja pärast kontserti Hispanaanias on meie järgmine esinemine ansambliga jälle Võrumaal Teppo talus."
Uudisele lisatud video looga "Üü tulõk" on salvestatud Mari Kalkuni ja ansambli Eestis toimunud EBU kontserdil, Kanuti Gildi SAALis 03.02.2011.

No comments:

Post a Comment